VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

SOKOJ pao!
2012-02-03

Izvor: Beta

 

Hakeri potpisani kao "Anonimusi" oborili su jutros sajt Sokoja, organizacije muzičkih autora Srbije.

 

 

"Kopiranje je akt pokazivanja ljubavi. Molimo vas da kopirate i delite materijal sa ovog sajta. Mi spremamo hranu. Mi raznosimo đubre. Mi radimo u fabrici. Mi čuvamo miran san. Mi smo legija! Mi ne opraštamo! Mi ne zaboravljamo! Mi smo Anonimusi", navodi se u poruci na naslovnoj strani sajta SOKOJ-a.



Vlada Srbije je juče usvojila predlog izmene Zakona o autorskim pravima kojim se "muzički dinar" ukida za zanatlije, dok će ostalima taj namet biti umanjen tri puta.


Sredstva od toga nameta, na osnovu jedinstvene tarife, prikupljaju tri organizacije za kolektivnu zaštitu: Sokoj, Organizacije proizvođača fonograma (OFPS) i Organizacije za ostvarivanje kolektivnih prava interpretatora (PI).

 

Više o ovoj akciji saznajte na stranici Anonymous Srbija ili njihovom sajtu: http://www.anonymous.rs/

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

O inicijativi Piratske partije Srbije da se raskrinka SOKOJ saznajte više ovde: http://piratskapartija.com/blog/2012/01/28/kako-sokoj-ofps-i-pi-unistavaju-kulturno-nasledje-srbije/  Pregršt podataka koji bi naljutili svakog poštenog građanina Srbije.