VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Bojkot ACTA sporazuma - Ne dozvolimo cenzuru Interneta u Srbiji!
2012-02-20

Međutim, naši političari su se, uz pomoć svojih dirigenata iz EU i SAD setili da je slobodan protok informacija nedopustiv, i odlučili da, pod izgovorom zaštite autorskih prava, cenzurišu do sada najveće i jedino neosvojeno polje slobodne komunikacije - Internet.

Radivoj Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu nauke je u petak, 16. februara, izjavio da će Srbija potpisati ACTA sporazum koji bi Vladi Srbije dao potpunu kontrolu i uvid u sve što radimo na Internetu, u ozloglašenom stilu velikog brata.

 

                    



TO NEĆEMO TOLERISATI! Reagujmo GLASNO i ODMAH! Poništimo ovaj sporazum pre nego što dođe na red za usvajanje u skupštini Srbije!

Protesti su uspeli u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Nemačkoj, Holandiji i Letoniji zahvaljujuci brzoj i oštroj reakciji internet zajednice. Dakle, nema opravdanja, ako mogu oni, možemo i mi!

Spasimo slobodu komunikacije i izražavanja, slobodu govora! Spasimo poslednji slobodni medij koji imamo! SPASIMO INTERNET!


BEOGRAD, Trg Republike 14.00-17.00: https://www.facebook.com/events/234759129951687/

NOVI SAD, Trg slobode 15.00-17.00 https://www.facebook.com/events/368154366536503/