VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Kako su domaći tajkuni, "finansijski stručnjaci" i potlitičari uništili državne banke - Slučaj "Agrobanka"
2012-06-10

Trenutno je aktuelan slučaj Agrobanke koja je od "dokapitalizacije" u vrednosti od 100 miliona eura stigla do duga od 290 miliona eura.

Iz raznih tekstova možemo doći do raznih informacija. Od odobravanje kredita bez pokrića (po pratijskoj naredbi) do preuzimanja kredita od Beogradske banke su navedeni kao krivci.

http://www.politika.rs/rubrike/Ekonomija/Sta-je-cekala-Narodna-banka.sr.html

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/329373/Jozef-Kasa-svojoj-firmi-obezbedio-20-miliona-evra-kod-Agrobanke


Preko "naknada" petorici članova odbora koštale su Agrobanku 2010. godine 95,6 miliona dinara bruto ili u proseku mesečno 1,5 miliona dinara po jednom članu.
http://www.danas.rs/danasrs/ekonomija/clanovima_uprave_trajna_zabrana_obavljanja_posla.4.html?news_id=241471

I zloupotrebe položaja direktora Agrobanke Dušana Antonića u očiglednim i nikada istraženim korupcionaškim aferama
http://www.magazin-tabloid.com/srp/clanak.php?br=147&clanak=17

Do nikada naplaćenih potraživanja.
http://www.seebiz.eu/srbija-4-velike-banke-u-stecaju-potrazuju-oko-23-milijarde-evra/ar-23270/

Ali ono što su izgleda svi zaboravili je, da je sve to počelo mnogo pre "državnog finansijkog udara" 2002. godine iza koga su stajali domaći "eksperti"; Dinkić, Labus, Đelić, Vlahović, Jelašić i drugi. Ovaj " državni finansijski udar" je imao za cilj isključivo ulazak ((belo)svetskih lihvara (bankara) i preuzimanje što većeg udela u platnom prometu i izdavanju kredita pod zelenaškim kamatama (30%+) i time poziciju za enormno bogaćenje istih tih bankara, uz proviziju i zapošljavanje istih tih domaćih "finansijskih stručnjaka" u istim tim bankama. 

 
Sa druge strane, preostale državne banke političari i "finansijski stručnjaci" koristili za samo za dalje zaduživanje države, to jest, svih nas, kod međunarodnih bankara odobravajući kredita društvenim firmama koje su predhodno opljačkali i uništili.
 
Sve je počelo sa Delta bankom (sadašnjom Intesa bankom još u vreme Miloševića, a pohod je nastavljen 2000. godine posle čuvenog upada Mladjana Dinkića u trezor Narodne banke!


http://www.svrljig.net/forum/index.php?topic=997.0