VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Pridruži se: ekipa 99% pokreće Alijansu za zajedničko dobro!
2013-08-14

 

Hola kamaradesi,

Pozivamo vas na javno predstavljanje „Alijanse za odbranu zemlje , hrane i prirodnih resursa Srbije“ koji će se održati u sredu 14. avgusta 2013. godine sa početkom u 13 časova, Press Centar, Knez Mihajlova 6/III, Beograd . 

Tada će bitii predstavljeni ciljevi i aktivnosti Alijanse u narednom periodu kao i Deklaracija za odbranu suvereniteta nad zemljim, hranom i prirodnim resursima Srbije. Pozivamo sve odgovorne građane, organizacije i institucije da podrškom Alijansi i potpisivanjem Deklaracije stanu u odbranu osnovnih prava zagarantovanih Ustavom Republike Srbije i Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima.

 



Globalni proces „Otimanja zemlje“ kao strateški važnog elementa za suverenitet jedne zemlje, se uveliko odvija i u Srbiji i predstavlja veliku pretnju za suverenitet građana nad hranom i vodom. 

Trenutno u Vojvodini 500.000 hektara državnog i zadružnog zemljišta je kroz sumnjivu privatizaciju , međudržavnim sporazumima prešlo u ruke stranaca i domaćih tajkuna. Kada se ta površina pretvori u kilometre, oteta zemlja samo u Vojvodini iznosi već polovinu površine teritorije Kosova. Ukoliko bi se sabralo ostalo oteto zemljište i ovaj proces nastavio veći deo teritorije Srbije bi kroz nazovi „povoljne investicije„ bio u rukama stranih i domaćih koorporacija i ne bi bilo zajedničkog dobra za građane Srbije. Ako se ovo ne spreči kroz striktno poštovanje Ustava i usvanjem pozitivnih mera koje druge zemlje članice EU imaju kao mehanizam očuvanja suvereniteta , za 99% građana i porodica Srbije to znači veliku pretnju za bezbednost i dostupnost hrane kao i povećanje urbanog i opšteg siromaštva.

Inicijator Alijanse smo mi, aktivisti 99%, Udruženje „Norma centar", Bells pokret za zapadni Balkan. Pridružili su se i dali podršku Zadružni savez Srbije, Konfederacija Slobodnih Sindikata , Udruženja za borbu protiv dominantne sistemske korupcije "Obruč", mnogobrojni gradjani, nezavisni stručnjaci i mediji, kao i mnoga udruženja, savezi širom Srbije koja smatraju ovu temu kao prioritet u zastupanju zajedničkog interesa . Alijansu podržavaju i lokalne samouprave u kojima se dešava ovaj proces i koji se direktno susreću sa ovim problemom.

Priključi se borbi za zajedničko dobro!
Pošalji tvoj kontakt na email:  otimacina.zemlje.stop@gmail.com.