VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 
PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

DA LI STE ZNALI DA SU UGOVOROM SA "BUS PLUSOM" TOJ FIRMI USTUPLJENI SVI BILBORDI ZA OGLAŠAVANJE NA STANICAMA ?

 

 

 

Ovde postoji jako bitan aspekt koji se sastoji iz više stvari:

 

1. Apexu je pored naplate 8.53 % na cenu karte ( to je dodatni trošak za nas jer je GSP gubitaš, što znači da ćemo izdvajati plus 8,53 % za privatni konzorcijum) dato i da ima pravo na oglašavanje preko bilborda koje su na stanicama. To znači da mu je BUKVLANO ustupljena gradska imovina koju je grad zidao da bi tim reklamama punio budžet, sada neko samo dolazi da to koristi. Ovo je klasičan primer krađe jer grad NEMA nikakav interes u tome da nekome ustupi već napravljene bilborde, i da se odrekne jedne vrste čistog prihoda.

 

2. Dalje kada se posle te 4 godine navodno otkupi ceo sistem tada GRAD GRADSKIM tj NOVCEM POREZNIKA treba da otkupi ceo sistem po ?????? ceni.

 

3. GSP sada ima smanjene prihode, a imajući u vidu da je Grad Beograd je u 2011 platio 5,39 milijardi dinara (53 miliona evra) postavlja se pitanje, šta će sutra biti ako opet GSP upadne a upašće u krizu? Postoje dva scenarija a moguća je kombinacija, prvo GSP se subvencioniše od poreza građana, a zatim se prodaje privatnoj firmi verovatno u bescenje.

 

4. Ko sutra određuje cenu karte?????

 

SUŠTINA CELE PRIČE :

 

Građni plaćaju u ovoj priči 3 stvari za jednu uslugu:

 

1.  CENA KARTE koja je precenjena, u Bukureštu npr. je 30 din pojedinačna a 50 metro.

 

2.  Druga stvar je POREZ 1 od koga su se bilbordi napravili i koji je punio gradsku kasu iz koje je posle išlo plaćanje privatnim firmama da rade razne poslove i da se ugrađuju(popločati ovu ulicu, kupiti onaj autobus itd.)

 

3. Treća stvar je POREZ 2 od koga se subvecioniše GSP, jer mu grad dodeljuje male prihode

 

Tako da građani u suštini mnogo više plaćaju samo zato što se neko na njima bogati bez ikakvog realnog proizvoda koji ima neku korist za njih. Jer sistem je postojao mnogo pre nego što su oni došli da se kao pijavice nakače na njega. Ovo je gospodo moderan način pljačkanja ljudi, koji je naravno potpuno legalan jer je demokratski izabrana vlast koju su građani izabrali ta koja sve ovo radi.Zapažanja našeg Anonimnog sugradjanina.

 

Svi smo mi 99%