VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

ZAHTEV VLADI SRBIJE ZA ODUSTAJANJE OD ACTA SPORAZUMA I ZA PREKID CENZURE INTERNETA

 

1) Zahtevamo da se javno izjasnite PROTIV ACTA sporazuma (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), jer je on protivan ustavu Republike Srbije, štetan za slobodu govora i slobodnu komunikaciju, štetan za poljoprivrednike i kvalitet hrane koju proizvodimo i konzumiramo, štetan za proizvodnju i cene lekova, štetan za kulturu, nauku i obrazovanje, i neprecizno napisan i podložan različitim tumačenjima - dakle, u svakom pogledu štetan po sve građane Srbije.

 

2) Ni jedna jedina adresa ili prezentacija na Internetu ne sme biti filtrirana, blokirana ili na drugi način učinjena nedostupnom. Zahtevamo da odblokirate adrese koje ste do sada blokirali i da se javno izjasnite PROTIV cenzure Interneta.

 

Dajemo vam rok do 10. marta 2012. Ukoliko bilo koji od ova dva zahteva ostane neispunjen, doćićemo da ponovimo zahteve ispred Skupstine Srbije.

 

Mi smo korisnici Interneta. Trebalo je da nas očekujete.

 

Na osnovu člana 56. Ustava Republike Srbije, dole potpisani građani, podnose i zahtevaju odgovor na ovu peticiju.


http://www.peticije24.com/zahtev_vladi_srbije_za_odustajanje_od_acta_sporazuma