VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa
PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :


Zašto smo toliko jaki - 18 jakih razloga:
 


Zato što niko ne stoji iza nas, osim volje i čvrste rešenosti da promenimo društvo u kome živimo. Niko, osim naših porodica, budućnosti naše dece, svih naših prijatelja, svih običnih građana Srbije.

Zato što žarko želimo jedno novo društvo, jedan bolji humaniji, solidarniji i srećniji svet.

Zato što znamo kako da dođemo do tog cilja, a to ćemo uraditi miroljubivo, poštujući želje svih nas.

Zato što smo mudriji, pametniji, talentovaniji i sposobniji od onih koji trvde da nas predstavljaju.

Zato što znamo više od Njih, imamo sećanje i znanje hiljada godina, praštamo, ali ništa i nikada ne zaboravljamo.

Zato što za razliku od Njih ne želimo da osvojimo vlast, nego želimo da vlast podele svi građani ravnopravno.

Zato što znamo kako to može da se napravi i ostvari: Direktnom demokratijom, tj. neposrednim odlučivanjem građana o svim bitnim pitanjima i zakonima. Referendumima o svim bitnim odlukama. Internetom u svakoj kući u Srbiji.

Zato što znamo da nam ne trebaju političari ovakvi kao što su sada. Trebaju nam stručni, sposobni „administratori“ - izvršioci u službi naroda, građana. Onako kako piše u zakonu, a ne onako kako Oni tumače, administracija = vlast.

Zato što svi državni službenici i gradski, opštinski, treba da služe građanima. Oni nisu na svojim radnim mestima da bi dobijali plate, nego da služe nama građanima, za šta dobijaju platu!

Zato što državu čine građani, žene i ljudi, porodice i ono što oni odliuče. A ne čine državu institucije, one su tu samo zato da bi svima bilo bolje i JEDNAKO!

Zato što smatramo da svi i bogati i siromašni imaju pravo na isto školovanje, na istu zdravštvenu i socijalnu zaštitu, bez razlike, RAVNOPRAVNO, a ne kao sada gde je podela na kaste i nedodirljive.

Zato što zemljom, vodama i prirodom Srbije i sveta ne mogu da upravljaju i gazduju banke i korporacije, to pripada svima nama podjednako i NEOTUĐIVO!

Zato što znamo da Vi služite baš tim bankama i korporacijama, a lažete nas da smo Vas birali i da nas predstavljate. Zato što vas ne vidimo na sednicama „Skupštine“ niti na sednicama „Vlade“, niti pratimo Vaše dogovore telefonima (videofonima?).

Zato što nećemo da glasamo ni za koga od Vas, svejedno što ste promenili vučje kožuhe i mašete novim zastavicama, znamo vas već jako dugo i znamo šta nam spremate.

Zato što nećemo da dozvolimo da potrošite 6 miliona evra po partiji(!), koliko ste sami izvdojili za „Vaše izbore“ od Naših para ne pitajući Nas.

Zato što od sada želimo da se SAMI PITAMO ZA SVE što se tiče naših života i budućnosti!

Zato što vas se više NE PLAŠIMO! Zato što smemo da promenimo budućnost koju ste nam Vi smislili!

Zato što smo se konačno probudili,

Veliko vam hvala 1%,

Vaših 99% vrlo zainteresovanih građana Srbije

                                                                                                                                             

                                                                                          Autor: 99% Srbija