VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Zauzimaju kasarnu u Novom Sadu?
2011-12-20
Napuštena kasarna "Dr Arčibald Rajs" Vojske Srbije u Futoškoj ulici mogla bi da postane jedno od stecišta javnog života u Novom Sadu. Naime, više od 20 nevladinih organizacija, grupa građana, udruženja i pojedinaca radi na organizovanju zajedničke akcije preuzimanja ovog prostora, pri čemu će pokušati da dobiju i zvaničnu dozvolu Ministarstva odbrane za tu akciju.
 

Planiramo da napravimo Društveni centar koji bi mogli svi da koriste. Uselile bi se NVO koje se bave ekologijom, mladima, sportom i drugim oblastima, kao i razna omladinska, kulturna i sportska udruženja, umetnici, ljudi koji imaju želje da taj javni prostor koriste za ispoljavanje svoje kreativnost - kaže jedan od organizatora koji za sada želi da ostane anoniman, jer svako otkrivanje identiteta i datuma planiranog upada mogao bi da im omete akciju.

 

Ideja da se Kasarana u Futoškoj pretvori u javni prostor namenjen svim Novosađanima i ispunjen različitim sadržajem postoji već nekoliko godina, a sve na ugled na slične skvotove u okruženju gde su pojedine kasarne dobile takvu namenu. Futoška kasarna je namenjana za prodaju već nekoliko godina, a gradske i pokrajinske strukture do danas nisu pokazivale nikakvu posebnu želju za ovaj objekat.

 

http://drustvenicentar.org/

https://www.facebook.com/DCinicijativa?ref=ts

https://www.facebook.com/events/294587933917398/