VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

JAVNI PREVOZ JE NAŠ PREVOZ - STOP BUS PLUS - 99% Vs 1% - 2ª runda
2012-07-11

Beograd, Zeleni venac

Ponedeljak, 23. jul, 2012 u 18.30h

 

Protest - žurka počinje na Zelenom vencu i ide Brankovim mostom do Ušća i nazad. Ovog puta idemo peške, uz pesmu i druženje


Za dobru muziku zaduženi hor-orkestar; "HORKESTAR"
http://www.horkestar.org/

 

Dress code: Svečano!
Poneti:  fotoaparate, kamere, pištaljke itd :)


PAZI SNIMA SE!;) Ovo okupljanje ćemo iskoristiti za snimanje flashmoba...:)
organizator: www.99posto.org


Shodno monstruozno famoznoj "fazi 2." koja je stupila na snagu 15. Jula od strane privatne firme APEX, a kojom se dodatno pojačava pritiisak na sve nas, već obespravljene i osiromašene gradjane, uvodjenjem pojačanih tzv. kontrola i pravila ulaska/izlaska od strane pomenutog privatnog preduzeća u NAŠEM JAVNOM PREVOZU mi, slobodoumni i ogorčeni građani, aktivisti pokreta 99% koji se zalaže za uvođenje besplatnog javnog prevoza dogovorili smo se da se svim zakonskim sredstvima i ustavom zagarantovanim pravima suprotstavimo najavljenim merama prvatnog preduzeća APEX i gradske administracije (kojoj smo mi gazde).

 

U tom smislu, dogovoreno je da se u Ponedeljak, 23. Jula sa početkom 18.30h svi mi, zainteresovani gradjani koji smatraju da je korišćenje javnog saobraćaja osnovno ljudsko pravo, PONOVO okupimo na autobuskoj stanici Zeleni venac u znak protesta protiv ovih mera i kao deo promocije inicijative za uvodjenje besplatnog javnog prevoza u Beogradu od 2013.


Javni prevoz je naš prevoz i on je oformljen porezima i izdvajanjima svakog od nas. Finansiramo ga mi, gradjani sa 70% kroz izdvajanja u budzet grada Beograda. Stoga, smatramo da je neometano korišćenje javnog prevoza bez dodatnog izdvajanja u vidu plaćanja "Bus Plus kartice" pravo svakog gradjanina. I ni jedna privatna firma niti pojedinac nas u tome ne može ograničiti i usloviti.


U skladu sa ustavom RS, zakonom zagarantovanim pravima i članom 20. univerzalne deklaracije o ljudskim pravima rešeni smo da mirnim i konstruktivnim okupljanjem stanemo u odbranu protivzakonski uskraćenih nam prava.


Zato što...


Umesto da Skupština grada radi na ublažavanju siromaštva i posledica ekonomske krize, ona je deo uzroka finansijske dubioze, koju želi da reši na račun nas gradjana Beograda.


Osim nepotrebnog dodatnog izdvajanja od 500.000 eur iz budžeta grada Beograda za navodne usluge privatnom preduzeću APEX, neposrednu štetu od izdvajanja platnog sistema iz GSP-a i pripajanja privatnom preduzeću APEX trpimo mi, gradjani i naša javna preduzeća GSP i LASTA.


Umesto da sredstva odvoji za kupovinu novih vozila, gradska uprava je bez široke javne diskusije o alternativnim načinima finansiranja javnog prevoza, odlučila da svoju nesposobnost da pronađe alternativna i samoodrživa rešenja za ovaj problem reši uvođenjem kontrole privatne firme čiji vlasnici su njoj bliski pojedinci.


Pod izgovorom da je ova mera navodno normalna u razvijenim zemljama, istim onim koje se danas nalaze pred potpunim ekonomskim kolapsom, uveli su ovu meru uz očigledna nezainteresovanost za dobro onih za koje radi i koji je plaćaju, to jest, nas građana, koji smo danas, više nego ikada pre osiromašeni.


U isto vreme su "zaboravili" da nam kažu da besplatan javni prevoz za građane postoji već decenijama u razvijenim zemljama, ali i u mnogo nerazvijenijim zemljama širom sveta (za više informacije pogledajte: www.freepublictransports.c
om) ili na našoj FB stranici (notes/beleške).


Besplatan javni prevoz se pokazao kao odličan način da se obezbedi slobodno kretanje socijalno najugroženijim kategorijama sugrađana, ali kao i način da se smanji upotreba automobila, da se smanji zavisnost od fosilnih goriva, smanji spoljnotrgovinski dug, umanji buka i zagađenja u gradu, saobraćajne gužve, nesreće i grad učini prijatnijim mestom za život.


Uvođenjem besplatnog javnog prevoza, takođe želimo da podstaknemo i male poljoprivredne proizvođače iz okoline Beograda i sve nezaposlene građane da, zajedno sa inicijativom za ukidanje pijačnina za njih, započnu i povećaju proizvodnju zdrave organske hrane i na taj način poboljšamo položaj poljoprivrednih proizvođača i podstaknemo samozapošljavanje i zdravu poljoprivrednu proizvodnju.


Najnoviji izveštaji pokazuju da osim gore navedenih prednosti, sistem besplatnog javnog prevoza donosi i ekonomske prednosti jer sam po sebi pozitivno utiču na uštede u porodičnom budžetu čime se povečava potrošnja. Pozitivne efekte ostvaruje i sektor turizma, dok rasterećenja male privrede za fiksne nadoknade za prevoz stimulišu zapošljavanje i alokaciju preduzeća u prigradske sredine i time veću konkurentnost malih preduzeća ugroženih nelojalnom konkurencijom velikih privatnih korporacija.


Ovome treba dodati i da uvodjenje besplatnog javnog prevoza podrazumeva stopiranje izdvajanja sredstava za izgradnju preglomazne i skupocene saobraćajne infrastrukture za koju svi izdvajamo sredstva svi, iako većina nema automobile.


Predlažemo....


- Da se sredstva planirana za te izgradnju preglomazne i preskupe saobraćajne infrastrukture stave u funkciji modernizacije besplatnog javnog prevoza i samim tim stvaranja socijalno pravednijeg, čistijeg i zdravijeg društvenog uredjenja.


- Da se deo troškova finansiranja besplatnog javnog prevoza prebaci na one koji svakodnevno na nama zarađuju nezamislive sume novca (korporacije, trgovinske lance, banke itd).


- Da se deo troškova finansiranja javnog prevoza prebaci na one koji svojim automobilima zagađuju vazduh koji dišemo. Uvođenjem dodatne akcize na gorivo za privatne automobile ( sa izuzetkom vozila za lica sa invaliditetima, vozila za prevoz putnika i distribuciju proizvoda itd), taksista itd).

- Da se troškovi javnih prevoznika smanje ukidanjem plaćanja akciza, prelaskom na alternativna goriva itd.


- I na mnoge druge načine za koje verujemo da neki od nas imaju znaju i imaju ideje koje možemo da implementiramo.


Opis planirane akcije:


Predlažemo da zajednički pokažemo vlasnicima privatne firme Apex da je javni prevoz-naš prevoz i da nam ne mogu uskratiti pravo na korišćenje, jer smo ga već platili. Pozivamo vas da po slobodnom izboru koristimo vozila javnog prevoza na način na koji to želimo. Ulazeći i izlazeći na vrata po slobodnom izboru, pokazaćemo da ne pristajemo na uslovljavanja tj. tzv. nova pravila privatne firme APEX. Budimo blagi prema kontrolorima, jer se oni kao i vecina nas bore za prezivljavanje, ali svakako pokazimo da znamo nasa prava.


Pozivamo Vas da nam se u sto vecem broju pridružite u nenasilnoj borbi u ostvarivanju svojih prava na korišćenje besplatnog javnog prevoza. Napravimo zajednicki proslavu institucije javnog prevoza i odbranu časti svih zaposlenih u svim javnim preduzećima - na potezu od Zelenog venca do Ušća i nazad. Ponesite bezalkoholna pića i kamere, foto-aparate, snimite sve i neka ova proslava ostane trajno zabeležena kao prekretnica u stvaranju stvarno modernog, samoodrživog, humanog i socijalno-pravednog Beograda i Srbije.


U zaštiti zajedničkog dobra i opšteg interesa,


99% građana Srbije!

 

PRIDRUŽITE NAM SE:  https://www.facebook.com/events/479564825404618/