VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Mexico, ovih dana
2012-06-15

Studenti u Meksiku mobilisali čitav svoj narod protiv neoliberalista i medija koji su ih zastupali u predizbornoj kampanji i "izbornoj krađi"!


Niko ne želi neoliberalnog predsedničkog kandidat za koga se tvrdi da je izbore dobio na prevaru. Enrique Penha Nieto (Enrik Penja Nieto) i njegovu PSI stranku koja je posle 70 godina vladavine, izbačena sa političke scene 2000te, zbog toga što je opljačkala (ili kako mediji, političari i neoliberalna svita u Srbiji i svetu to nazivaju "privatizacija") skoro sve što je bilo javno dobro.

 

 

 

11. maja, grupa studenata sa univeziteta Iberoamericana u Meksiko Sitiju je izbacila predsedničkog kandidata Enrique Penha Nieto uzvicima; "Napolje, napolje". Studenti su ubrzo demonizovani od strane dve najveće medijske korporacije koja su sve vreme favorizovala i otvoreno podržavala ovo kandidata.

Studenti, u znak podrške studentima koji su izbacili Panju, nijh 131, su napravili i video na youtube-u #YoSoy132 (Ja sam 132-gi) i protest je sa socijalnih medija prešao na ulice. SAda, milioni ljudi protestuju danima i rešeni su da narave iskonske promene. Svi žele pravu demokratiju, direktnu demokratiju!