VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

STOP BUS PLUS - 3ª runda ( 99% Vs 1%)
2012-07-28

Beograd, Trg Republike

3. avgust 2012, petak u 17.30 h  -  Ponovo protest. Nastavljamo pritisak na korumpirane politikante i njima bliske tajkune! Biće prijavljena i šetnja do gradske skupštine i zavisno od raspoloženja na Trgu možemo i tu šetnju da održimo.

 

ZAHTEVI:

1) - Da nadležni organi istraže i javnosti obelodane sve radnje vezane za tender kao i tačnu vlasničku strukturu konzorcijuma firmi koje su zadužene za Bus Plus, kompletan istorijat Apex-a i firmi koje su u lancu, ukupne prihode i rashode.

- Da se po obavljenoj istrazi, ukoliko se utvrdi neregularnost, ukine Busplus, pokrene krivična odgovornost zbog materijalne šete i nedozvoljenog, protivustavnog progona građana.


2)
- Da prestanu da se troše resursi komunalne policije kako bi privatne firme ostvarile profit. Ostvarenje profita je odgovornost tih firmi i one to moraju da urade ulaganjem svojih sredstava, a ne korišćenjem sredstava i ljudstva grada Beograda koja se finansiraju iz budžeta, najvećim delom od poreza građana. Budući da su Apex i ostatak konzorcijuma privatne firme, zahtevamo od komunalne policije da prestane da štiti njihove interese, jer im to nije u opisu radnog mesta.


3)
- Da se odmah donese novi cenovnik usluga po kome bi javni prevoz bio besplatan za sledeće kategorije stanovnistva: penzionere, đake, studente, trudnice, samohrane roditelje, nezaposlene i sve socijalno ugrožene sugrađane.

- Dalje, da karta za jednu vožnju ne košta više od 30 dinara, a mesečna karta ne više od 600 dinara - ovakve cene su pristupačne za materijalne uslove građana i dovele bi do povećanja prodaje karata.

- Da se pokrene postupak za uvođenje raznovrsnijeg sistema naplate: sedmične i dvosedmične karte - da te karte imaju izvestan popust u odnosu na karte za jednu vožnju.

- Da postoji vremensko važenje karte za jednu vožnju, a ne da građani moraju ponovo da kupe kartu ako presedaju.


Protesti kao i spontana građanska neposlušnost u vozilima javnog prevoza će se nastaviti do ispunjenja ovih zahteva.

Javni prevoz je naš prevoz!


PRIDRUZITE NAM SE: https://www.facebook.com/events/250858628367247/


Svi smo mi 99%