VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Soroš i 'Udruženje' izazivaju finansijski haos kako bi stvorili jednu banku, vojsku i vladu
2012-08-26

Veliko zaprepašćenje u SAD-u je izazvalo otkriće masovnih koncentracionih kampova opasanih s nekoliko redova žice, a izgrađenih u svim delovima SAD-a. Ti kampovi mogu primiti na milione ljudi, zbog čega u vodu pada teza da su izgrađeni za prihvatanje par hiljada ilegalnih imigranata.

 

 

 

 

'Zbog čega milijarderi George Soros i John Paulson mahnito kupuju zlato?' naslov je izuzetno zanimljivog teksta koji  je pre par dana objavio američki nezavisni portal Blacklisted News, iz pera novinara Michael Snydera, koji na osnovu ponašanja moćnih multimilijardera, te dobro upućenih burzovnih mešetara, pokušava odgonetnuti što se u stvari događa u finansijskom svetu.

 

Nešto veliko uskoro bi se moglo dogoditi!

 

- Insideri s Wall streeta i vodeći bankari u zadnje vreme vuku vrlo neobične poteze iz kojih se da zaključiti da se spremaju za nešto 'veliko', što bi se uskoro moglo dogoditi – ističe u uvodu novinar portala, zatim dodaje da je sve više pokazatelja koji upućuju na zaključak da će se u SAD-u, pa i šire, uskoro dogoditi veliki finansijski kolaps.

 

Taj svoj zaključak Snyder potkrepljuje, između ostalog, i podatkom da multimilijarder i financijski magnat George Soros u zadnje vrijeme jeftino prodaje akcije najpoznatijih svetskih banaka (J. P. Morgan, Goldman Sachs), i ostale svoje akcije, dok u isto vrijeme kupuje velike količine zlata.

 

Zašto bi neko ispod cene prodavao akcije i kupovao zlato, ako ne očekuje slom?

 

- Zašto bi neko ispod cene prodao desetine miliona dolara vrijedne akcije vodećih banaka, te u isto vrijeme kupovao ogromne količine zlata, osim ako ne misli da će uskoro doći do velikog kolapsa svetskog financijskog sistema – primećuje novinar, koji tu svoju tezu potom podupire nekim ranijim Soroševim izjavama.

 

- Ne mogu vas obradovati dobrim vestima, jer je situacija vrlo ozbiljna i teška. Čeka nas ektremno teško vreme, nešto slično krizi kakva se dogodila tridesetih godina prošlog veka, a moguć je i totalni kolaps celog finansijskog sistema. Nakon toga moglo bi doći do velikih nereda na ulicama Amerike, što bi moglo poslužiti kao izgovor za upotrebu oružja od strane vlasti, te za uvođenje restriktivnog političkog sistema u kojem bi indivudualne slobode bile još više ograničene – kazao je Soroš u nedavnom intervjuu za Newsweek.

 

Američka socijalna služba naoružava se kao da će u rat!

 

Zlato u velikim količina, osim Soroša, kupuju i drugi milijarderi poput Johna Paulsona, ali i mnoge centralne banke. Dobro upućeni burzovni 'insideri', osim toga, u zadnje vreme masovno rasprodaju akcije firmi, a velike količine novca (radi se o bilionima dolara) u isto se vreme izvlače i iz investicionih fondova, primećuje autor koji potom konstatuje da se osim zlata, u zadnje vrijeme u Americi intenzivno kupuje i municija.

 

- Nedavno je otkriveno da američke socijalne službe kupuju 174.000 metaka koji će biti podeljeni na 41 lokaciju u Americi. Zbog čega, za ime Boga, socijalni radnici trebaju 174 hiljade metaka? - pita se autor, pa dodaje da je ranije ove godine Odsek unutrašnje bezbednosti SAD-a kupio preko bilion metaka, od kojih mnogi probijaju zidove i razaraju unutarnje organe, a koji, važno je istaknuti, nisu naručeni za američku vojsku!

 

- Očigledno je da se burzovni mešetari, američka vlada i centralne banke spremaju za nešto veliko, zbog čega ni vi ne bi trebali gurati glavu u pesak – zaključuje autor teksta.

 

Multimilioneri se klade u propast eura!

 

Dodamo li svemu navedenom informaciju da se  Jacob Rothschild, John Paulson i George Soros u stotine miliona dolara ovih dana klade u propast eura, kao i podatak da je euro zadnjih dana značajno pao, skori finansijski slom u svijetu sve manje se čini nerealnim.

 

Ko u stvari izaziva najgori mogući rasplet, odnosno ko u pozadini vuče konce zbog kojih Evropi i SAD-u preti još veća kriza, odnosno ekonomska katastrofa kakvu svet nije video još od tridesetih godina prošlog veka, a koja je prethodila najvećem sukobu u istoriji ratovanja, upitali smo najpoznatije hrvatske analitičare Novog svjetskog poretka.

 

Hromin Sturm: Soros je glasnogovornik finansijske oligarhije

 

- Odavno sam pisao da je svetska finansijska kriza, koja još traje, veštački izazvana, te da ju je izazvala međunarodna finansijska oligarhija. Soros je predstavnik te oligarhije, što znači da on u dogovoru s njima radi namerno paniku na tržištu. Današnji otkup zlata nije nikakva novost kod svetskih financijskih manipulatora, jer se masovno u tišini provodi još od 2005. godine. Pre krize koju su izazvali u avgustu 2008. međunarodna finansijska oligarhija je putem MMF-a dala nalog svim nacionalnim centralnim bankama da prodaju zlato, koje su oni onda otkupljivali po jeftinoj cijeni od 200 dolara po unci, zbog čega se švajcarski franak činio jeftin i zbog čega su mnogi građani u Hrvatskoj nastradali jer su vjerovali bankarima. Zašto njima služi zlato? Pod uticajem financijske oligarhije u novonastaloj krizi diže se cena zlata kao jedinog pravog zaloga vrednosti, a time se finansijska vrednost vlasnika zlata udvostručila. Međunarodna finansijska oligarhija čeka, u isto vrijeme, da akcije na berzi dotaknu samo dno, i tada počinju kupovati veliki deo industrijskih akcija po ceni od pet do deset centi za dolar, jer samo oni posjeduju kapital na tržištu i tako u kratkom vremenskom periodu krize ponovno uvećavaju svoj kapital za deset puta. Moćni međunarodni finansijski kapital uspeo je, naime, uspostaviti u svim zemljama centralne banke pod svojom kontrolom, te je tako koncentrisaoao i centralizovao kapital (javne finansijske institucije, banke i korporacije) u moćnoj tajnoj međunarodnoj finansijskoj oligarhiji, popularno nazvanoj 'Udruženje' čiji je plan uspostavljanje globalizacije slobodnog svetskog tržišta radi kontrole i regulisanja svih finansijskih tokova u svetu, te nametanja finansijskih kriza u svetu, iz kojih oni izlaze još jači – ističe mr. Karino Hromin Sturm, ugledni ekonomista, diplomata i privrednik, te nekadašnji bliski saradnik svetski poznatog ekonomiste dr. Branka Horvata.

 

Hromin Sturm potom pojašnjava što su Soros i ekipa dobili masovnim otkupom zlata (zbog njihovog otkupa, u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji na svakom se koraku od građanstva otkupljuje zlato – op.a.).

 

 Cena zlata porasla za čak 700 posto

 

- Zakon ponude i potražnje doveo je do poskupljenja zlata. Danas se cena stabilizovala na 1612 dolara za uncu, što je za čak 700 posto više nego 2005. godine. Zašto Soros i njegovo društvo kupuju plemeniti metal, kada je MMF naredio da svi prodaju zlato? Pa zato jer međunarodna finansijska oligarhija upravlja celim svetskim tržištem, jer su oni uspostavili pravila ponašanja, između ostalih i davanje ocene rejtinga agencija svim državama u svijetu, a sve u cilju pljačke cijelog sveta.

 

Zašto pak George Soros i njegovi momci kupuju zlato, a prodaju svoje akcije velikih banaka? Zarada svjetskih mešetara na državnim obveznicama je od 7,5 do 15 posto, dok je zarada na zlatu čak 700 posto, pa se tu nema šta razmišljati. Pri tome je međunarodna finansijska oligarhija (Rotschild, Rockefeller, Morgan...) obmanula sve države koje su poslušali uputstvo MMF-a da prodaju zlatne rezerve. Prevarili su i Hrvatsku, koja bespogovorno sluša svako uputstvo i slepo ga sprovodi, zbog čega smo izgubili najmanje 30 milijardi eura - napominje poznati hrvatski stručnjak za razotkrivanje 'podzemne politike' bankarske i masonske elite, koju su skeptici sve donedavno nazivali teorijom zavjere, no koju danas prepoznaju i laici.

 

Prekopirali način na koji su izazvali krizu 1929. godine

 

- Kriza koja je buknula 2008. godine, nije izmišljena tada, već je kao detonator upotrijebljen već viđeni scenario iz 1929. godine Ta, dosad najveća svetska financijska kriza, nastala je smišljenom akcijom Međunarodne finansijske oligarhije koja je prvo 1920. izazvala recesiju u građevinarstvu, uz pomoć koje su došli do velikog bogatstva plenidbom desetak tisuća nekretnina u Americi i Europi. To je bila tek uvertira za krizu 1929. Početkom te godine na redu je bilo preuzimanje industrije, koja je bila na vrhuncu, a finansijski oligarsi su krizu izazvali rasprodavši sve akcije na berzi, te su počeli da potražuju povratak berzanskih pozajmica, čime su izazvali slom berze na Wall Streetu, povukavši veliku količinu novčane mase s tržišta. Svoje bogatstvo su investirali u zlato. Dogodila se najveća svetska kriza, akcije i cijene su drastično pale, potražnja roba je pala, fabrike su se zatvarale i otpuštale su radnike, došlo je do opštee nezaposlenosti, socijalnih problema, nestabilnog tržišta akcijama, pali su mnogi gradski, državni i privatni budžeti, nekoliko milionera i bankara, koji nisu bili u društvu oligarhije, je bankrotiralo i počinilo samoubistvo, a društvo je postalo vrlo siromašno.

 

Ruše cene na dno, pa tek onda kupuju

 

Kriza 2008. godine izazvana je po istom scenariju. I 2008. godine došlo je do pada berza i banaka u svetu. Finansijska oligarhija čekala je da cijene padnu na dno, da bi zatim kupila velike količine udela na berzama po niskim cenama, jer samo oni posjeduju kapital na tržištu. Rezultat je poznat: finansijska oligarhija se obogatila za deset puta, a program Novog svjetskog poretka se nastavlja. Oni bogataši koji nisu u klubu odabranih izgubili su veliki imetak. Magazin Forbes u martu 2009. je objavio listu milijardera kojih je 2008. g. bilo 1125., a nakon krize 2009. godine bilo ih je 793 odnosno 332 manje. Tako je vlasnik Microsofta Bill Gates izgubio18 milijardi dolara, Waren Buffet vlasnik Berkshire Hathaway izgubio je 25 milijardi, telekomunikacijski magnat Carlos Slim Helu također je izgubio 25 milijardi, Anil Ambani 32 milijarde.... U Rusiji je nakon krize od 96 ostalo samo 32 milijardera. Na redu je Kina koju su 2007. i 2008. članice G-7 i MMF počele napadati da mora revalvirati te uskladiti juan s ostalim valutama i 'biti mnogo fleksibilniji'. Srećom, ne slušaju svi slijepo MMF. Kada su ekonomski napredne zemlje poput Rusije, Kine i Indije vidjele kuda to vodi, počele su i oni kupovati zlato za svoje rezerve, umesto deviznih rezervi, no tek 2011. godine. Takva će se politika i nastaviti dok se dolar ne vrati na svoju najvišu poziciju koju je imao u trenutku nakon što je predsjednik SAD-a Richard Nixon 1971. godine ukinuo zlatni standard (podlogu u zlatu) – zaključuje mr. Karino Hromin Sturm.

 

Korak dalje otišao je Krešimir Mišak, urednik i voditelj kultne HTV-ove emisije Na rubu znanosti, koji takođe tvrdi da se bankarski sistem u svetu namjerno trese, a kao svojevrsni dokaz navodi činjenicu da George Soros odjednom daje podršku onima koji protestvuju protiv Wall streeta.

 

Mišak: Ruše sistem, da bi uspostavili Svetsku centralnu banku

 

- Događaju se nelogične stvari, koje postaju logične kada se celi proces sagleda iz malo šire perspektive. 'Elita' je, dakle, stvorila problem, potom manipuliše opravdanim ljudskim nezadovoljstvom, nakon čega će ponuditi rješenje tog problema: Svjetsku centralnu regulatornu  banku, koja će kontrolisati sve banke u svetu. No da bi se to moglo dogoditi, neophodno je celi postojeći finansijski sistem baciti na kolena. Nema, dakle, nikakve sumnje da se u zadnje vrijeme taj sistem ruši namerno, jer se želi ljude uveriti da je on loš. U svemu tome itekako učestvuje i Soros – primjećuje Mišak, pa zatim dodaje da je i kupovanje velike količine municije od strane američke administracije, po svemu sudeći deo istog plana kojeg sprovodi 'Elita', a kojoj je cilj uvođenje jedne svetske banke, jedne svetske vlade i jedne svetske vojske.

 

Protiv koga će ratovati svetska vojska?

 

- Deo svetske obrane će biti svetska vojska. No protiv koga će ratovati, kada u svetu neće biti druge vojske? Pa protiv građana, jer nema protiv koga drugoga. U SAD-u su, po svim pokazateljima, najdalje stigli u uvođenju svetske diktature o kojoj govorim. Oni su, nakon 11. septembra 2001., suspendovali Ustav, sve češće ulicama patrolira vojska, izgradili su bezbroj velikih koncentracijskih kampova koji mogu primiti milione ljudi, a počeli su se i ubrzano naoružavati za slučaj mogućih građanskih nereda. To je razlog kupovanja tolike količine municije – dodaje Mišak, pa podseća da je veliko zaprepašćenje u SAD-u ne tako davno izazvalo otkriće koncentracijskih kampova opasanih s nekoliko redova žica, a izgrađenih u svim delovima SAD-a.

 

Bodljikavu žicu postavili zbog zaštite privatnosti osoba unutar kampa?!

 

- Jedan novinar-istraživač s kamerom je došao pred ulaz jednog takvog kampa, te je snimio stražara koji mu je rekao da su ti kampovi izgrađeni za ilegalne imigrante, te za smeštaj ljudi u slučaju elementarne nepogode. Kada je novinar upitao zbog čega su postavili nekoliko redova žice oko 'kampa' u kojem bi trebali biti smješteni ljudi pogođeni uraganom, stražar je rekao da je to 'zbog zaštite njihove privatnosti'. O tim 'kampovima' nakon toga su nezavisni američki sajtovi dosta pisali, te su utvrdili da ih je izgrađeno na stotine, da zajedno mogu primiti milionene ljudi, iz čega je lako zaključiti da nisu namenjeni za imigrante, kojih se godišnje uhvati tek nekoliko hiljada. Kada tome dodamo i podatak da je SAD nedavno odobrio upotrebu čipiranih lijekova, odnosno da je na taj način odobreno čipiranje ljudi, lako je zaključiti da Orwellova elektronička svetska država nije nešto što će tek biti, već je ona već tu, pred nama i svuda oko nas – zaključuje Mišak.

 

Autor: Damir Kramarić

Izvor: www.dnevno.hr