VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

#13jun: NAJAVA DRUGE PRAVE NARODNE SKUPŠTINE - POTERA ZA PARTOKRATSKOM MAFIJOM SE NASTAVLJA!
2014-06-10

 

Imamo čast da vas pozovemo da učestvujete u održavanju druge prave narodne skupštine 13. juna sa početkom u 18h, na trgu Nkole Pašića u Beogradu i kasnijem održavanju protestne šetnje/performansa "Potera za partokratskom mafijom" koji će se održati centralnim gradskim ulicama. 

 

........................................................................................................

 

 

Katastrofalne posledice poplava koje su nas zadesile iznele su na površinu sav nemar i korumpiranost partokratske oligarhije koje su uzrok ogromnim ljudskim žrtvama i materijalnoj šteti. 

 

 

 



Medijske manipulacije i cenzura koje su potom usledile samo su pokazale ono što smo odavno znali - partokratska mafija čije su nas manipulacije i ratna huškanja u prošlosti koštali hiljade života, decenije proživljene u strahu, begi i siromaštvu, nastavlja sa istim tim manipulacijama kako bi nastavila posao njihovih predhodnika započet pre skoro 25 godina - RASPORDAJU ZAJEDNIČKOG DOBRA.

Skoro 70 godina posle pobede nad fašizmom, borimo se protiv jedne druge vrste fašizma - neoliberalnog fašizma. To je fašizam krupnog kapitala koga zastupaju naši "predstavnici demokratije", i čiji su i glavni deo.

U toku ja proces potpune "privatizacija" naše države, to jest, preuzimanje upravljačke kontrole nad svim strateški važnim industrijama i privrednim granama, od sektora komunikacija, preko proizvodnje i distribucije energije, do železničkog teretnog transporta. I sve to od strane krupnog kapitala, blago rečeno, sumnjivog porekla. 

Partokratska mafija koja upravlja našom državom i društvom pokušava da kroz "privatizacije" prikrije tragove višedecenijskog pljačkanja javnih preduzeća i institucija, i u isto vreme da preuzme potpunu ekonomsku kontrolu nad svima nama. Poplave će iskoristiti da kroz medijsku propagandu pojačaju pritisak na nas da pristanemo da prodamo sve što je zajedničko dobro i tako postanemo privatno kontrolisana država i društvo. 

To ne smemo da dozvolimo. Navedeni sektori su od presudnog značaja za osnovno funkcionisanje jedne države i društva. Stvaranjem privatnih monopola u ovim sferama našeg života mi postajemo privatno kontrolisana država i društvo, a sistemska korupcija koja nas je dovela do ovde nesankcionisana.

Umesto daljeg zaduživanja i mera štednje nad socijalno najugroženijima, mi zahtevamo javnu reviziju poslovanja svih javnih preduzeća i institucija. 

Zahtevamo da krivično i materijalno odgovaraju svi koji su odgovorni za stanje u zemlji. Zahtevamo da se utvrdi poreklo imovine svim političarima, radnicima u javnim preduzećima, javnoj administraciji, tajkunima, njihovoj bližoj i daljoj rodbini i svima koji su učestvovali u "vršenju vlasti", a da se nelegalno stečena imovina, stečena kroz pljačkaške privatizacije, nedomaćinsko poslovanje, nameštanje tendera i javnih nabavki vrati.

Zbog sve prisutne netransparentnosti rada kojom se prikrivaju korupcija i nepotizam "predstavnika demokratije" zahtevamo uvođenje potpune javnosti u rad javnih preduzeća. Zahtevamo da se, pod hitno, učini javno dostupan, svim zainteresovanim. U realnom vremenu i bez ograničenja. 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, kao i da se pozovu na odgovornsot svi koji su upravljali i upravljaju radom javnih preduzeća.

Barem to nije teško danas kada imamo internet, a i zakon obavezuje na to.

Kao treće, zbog sveprisutne samovolje lidare političkih partija i njihovih pulena, koja vodi u totalitarizam, zahtevamo uvođenje direktnog i većeg učešća svih nas, građana Srbije, u procesima odlučivanja na svim nivoima.

Zahtevamo da se o svim većim finansijskim projektima, o svim odlukama od opšteg interesa i o svim promenama uvede obavezno glasanje putem referenduma. 

Zahtevamo da se, zakonom i ustavom, omogući svim građanima Srbije, da kroz maksimalno olakšano pokretanje i sprovođenje građanskih inicijativa, oni sami budu pokretači promena, što i jeste suština demokratije, to jest, vladavine naroda.

I kao četvrto, zahtevamo oslobađanje državnih i lokalnih medija od kontrole i zloupotreba političke oligarhije.

PS. Izveštaj sa kompletnim zahtevima usvojenim konsenzusom na skupštini održanoj 9 maja ćemo objaviti u ponedeljak.

Pozivamo vas da nam se pridružite u zasedanju građanske skupštine na kojoj ćemo još jednom glasati za alternativne predloge pljačkaškim privatizacijama, merama štednje nad najsiromašnijim, otkazima onima koji su najmanje krivi i daljem zaduživanju. 

Posle skupštine ćemo održati još jednu poteru (marš upozorenja) svim političarima u Vladi, kojom želimo da pošaljemo poruku političkoj oligarhiji: 

"Mi nismo na prodaju! Srbija je naša zemlja, a ne vaša dedovina. Vlada je sluga narodu i mora se ponašati tako!Nećemo mi da plaćamo posledice vašeg lopovluka i nesposobnosti. To ćete morati da platite vi!"

Druga Prava Narodna skupština se održava 13.06.2014. godine, na trgu Nikole Pašića u Beogradu sa početkom u 18h i nastaviće se održavanjem protestne šetnje/performansa "Potera za partokratskom mafijom" centralnim ulicama Beograda. Dođite da saslušate ideje, iznesete vaše, da diskutujemo i odlučimo šta dalje. Ponesite pištaljke, prigodne poruke poslanicima i dobro raspoloženje. Održavanje narodne skupštine i protestna šetnja su prijavljeni MUP-u.  

Pridruži se, o tvom životu je reč! Hashtag za 13. jun #13jun
Više informacija o svemu na pozivu preko fejsbuka OVDE

Snimak prve prave narodne skupštine održane 9. maja možete pogledati ovde: http://www.youtube.com/watch?v=h7A8w8Owhr8