VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Obaveštenje o održavanju III narodne skupštine, tribina i "potere" - 11.jul 2014, trg Nikole Pašića od 15 do 20 časova
2014-07-04

Suočeni sa nastavkom jedne te iste politike, politike korupcije, rasprodaje zemlje i prirodnih resursa, nemara, pljačkaških privatizacija, nezaposlenosti, bede, siromaštva, nepravde, cenzure i terora političkih partija, mi slobodoumni i dobronamerni građani okupljeni preko socijalnih mreža, krenuli smo u odlučnu borbu protiv partokratske mafije svih boja i orijentacija sa ciljem da stvorimo stvarno demokratsko uređenje u lokalnim zajednicama širom Srbije - uređenje u kome ćemo svi učestvovati u donošenju odluka od opšteg interesa i zaštitu zajedničkog dobra.

 
Rešeni smo da rešimo problem svih problema - rešeni smo da izgradimo jedan novi politički sistem na mestu korumpiranog partokratskog sistema koji je uzrok svih problemasa kojima se danas suočavamo. Umesto da se prepuštamo samovolji lidera partokratske mafije rešeni smo da postavimo sistem direktnog narodnog odlučivanja putem referenduma - sistem direktne demokratije.
 
 
 
 
Ovog 9. maja 2014 godine započeli smo formiranje širokog narodnog fronta sastavljenog od svih slobodoumnih i dobronamernih građana širom Srbije sa ciljem da uličnim akcijama podstaknemo sve građane Srbije da se aktivno priključe stvaranju stvarno demokratskog uređenja - uređenja bez političkih partija i njihovih predstavnika. 
 
Stoga svakog drugog petka u mesecu (9.maja, 13,juna, 11. jula, itd) organizujemo prave narodne skupštine u Beogradu na kojima razmatramo predloge za program nove politike čije vreme dolazi. Na skupštinama pokušavamo da sastavimo početni predlog mera za stvaranje stvarnodemokratskog uređenja za koje želimo da postignemo apsolutni konsenzus sa svim zainteresovanim građanima Srbije. 
 
Popularna potera za partokratskom mafijom u Srbiji se nastavlja i ovoga puta. 
 
...............................................................................
 
PROGRAM SKUPA
 
15.00h: Okupljanje, upoznavanje i druženje na trgu Nikole Pašića
 
15.30h: Održavanje tribina 
- Tribina posvećena direktnoj demokratiji (šta je direktna demokratija, gde postoji, kako ona izgleda, šta su njeni nedostatci, šta je potrebno za njenu implementaciju i kako je implementirati u okviru postojećeg sistema)
 
- Tribina posvećena važnosti uvođenju obavezne javnosti u radu javnih preduzeća i institucija
 
- Tribina posvećena zaštiti životinja
 
- Tribina posvećena stvaranju održivog u svima dostupnog javnog prevoza
 
NAPOMENA: Tokom celog dana će skupljati potpise za peticiju za ukidanje BusPlusa, smanjenje cene karata i promenu tarifnog sistema koja će biti predata na dvogodišnjicu početka kampanje za slobodan javni prevoz.
 
- Ovim pozivamo sve koji žele da prijave održavanje tribine na neku temo da nas kontaktiraju na email: info@99posto.org
 
18.00h: ODRŽAVANJE NARODNE SKUPŠTINA
 
Pored do sada usvojenih predloga koji će opet biti predmet diskusije, čućemo i nove predloge za paket neophodnih mera za stvaranje stvarno demokratskog društvenog uređenja vođenog i strogo kontrolisanog od strane svih građana.
 
 
20.00h: POTERA ZA PARTOKRATSKIM MAFIJAŠIMA
 
Po završetku narodne skupštine uputićemo se u poteru za partokratskim mafijašima koji su nas doveli u stanje obespravljenosti, sveprisutne bede i očaja. 
 
Potera će se odvijati centrom Beograda; od trga Nikole Pašića - Trazije - trg Republike - Knez Mihajlovom do Kalemegdana i nazad do trga Republike gde ćemo 10 minunim ćutanjem sa visoko podignutim slikama partokratskih mafijaša odgovornih za stanje u kojem se nalazimo pokazati lica tih genetski modifikovanih organizama. Ponesite sliku/e vaših "omiljenih" GMO političara.
 
.....................................................................................
 
Ovim putem pozivamo sve građane širom Srbije da nas se pridruže 11. jula održavanjem POTERA i NARODNIH SKUPŠTINA u selima i gradovima širom Srbije. 
 
Dosta je bilo terora partokratske mafije. Vreme je za VLADAVINU NARODA
 
Razvoj događanja i pripreme skupštine možete pratiti na fesjbuk stranici 99% Srbije. Pozovite sve za koje znate da su spremni da učestvuju u pripremi novog Ustava i seta zakona koji su preduslov za stvaranje stvarno demokratskog uređenja u Srbiji.