VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE POVODOM VEĆEG BROJA PRIJAVA O LAŽNOM PREDSTAVLJANJU KONTROLORA BUS PLUSA
2014-11-26

VAŽNO OBAVEŠTENJE POVODOM PRIJAVE SLUČAJEVA LAŽNOG PREDSTAVLJANJA BUS PLUS KONTROLORA!

 
Poštovani, 
 
 
Zbog osnovane sumnje da se veliki broj kontolora privatne firma APEX (BusPlus) lažno predstavljaju kao "policajci u civilu" ovim putem obaveštavamo javnost da pri svakom kontaktu sa licima koja se predstavljaju kao ovlašćena (BusPlus) i službena (policajci i komunalni policajci) uvek prvi zatraže da im se dotični legitimišu (jasno pokažu legitimaciju i dozvole da prepišete podatke). U slučaju da dotična lica odbiju da vam pokažu legitimaciju okrenite odmah 192 i prijavite ceo slučaj.
 
 
Prosleđujemo email koji nam je stigao:
 
 
"Bus plus kontrolori se koriste prevarama i obmanama da bi postigli cilj. Da bi od građana koji nemaju validnu busplus kartu dobili ličnu kartu da napišu kaznu, jedan od njih se predstavlja kao policajac u civilu koji preti privođenjem u stanicu na utvrđivanje identiteta. Na moj zahtev da pokaže legitimaciju, on je odlagao i rekao kada izađemo, gde je zvao komunalnog policajca. Ja sam mu rekao da na žalost, pošto nije policajac, nemam obavezu da ostanem, a on nema pravo da me zadrži. Okrenuo sam se i otišao.
 
Molim da se ljudima skrene pažnja na ovo da ne bi nasedali i davali ličnu kartu ukoliko to ne žele. Ovo je očigledan pokušaj zastrašivanja da bi dobili ličnu kartu i napisali kaznu."
 
 
Anonimni građanin
 
 
U međuvremenu smo dobili desetine informacija o sličnim slučajevima lažnog predstavljanja. Koristimo priliku da još jednom pozovemo sve građane na protest ispred zgrade Direkcije za javni prevoz i Sekretarijata za saobraćaj u ulici 27 marta 43-45, u petak 28 novembra sa početkom u 15 časova prilikom čega će osoba za kontakte sa javnošću i medijima izneti predlog rešenja za problem finasiranja, razvoja i dalje modernizacije javnog prevoza.
 
 
99% Beograd ■ Pravni tim & radna grupa za održiv i svima dostupan javni prevoz
 
 
Ilustracija: #banksy