VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

JOŠ JEDNA VUČIĆEVA ZLOUPOTREBA GSP-a: BESKRUPULOZNOST NA DELU!
2014-12-22

 





Kada smo pre tri godine započeli kampanju za raskid kriminalnog ugovora koji je bivši kradonačelnik Đilas napravio sa tek osnovanom privatnom firmom APEX (BusPlus) kojom je ovoj privatnoj firmi ustupljena prodaja karata za TRI PUTA VEĆI PROCENAT od GSP-a koji je do tada obavljao ovaj posao, Aleksandar Vučić i njegov klan partokratske mafije su bili u opoziciji. Dve godine su koristili naša saznanja i na osnovu naše kampanje za slobodan, 100% subvencionisan ili za sve korisnike besplatana javni prevoz finansiran od strane poslodavaca, napravili kampanju u kojoj je jedno od glavnih obećanja, pored borbe protiv sistemske korupcije, bilo i ukidanje BusPlusa. 


 

Čim su dobili većinu od 40% izašlih na partokratsko takmičenje u popolarnosti, poznatije kao "izbori", počeli su sa zloupotrebama. Ni GSP, kao ni privatni prevoznici koji poslove dobijaju na osnovu veze i uz procenat, nisu ostali pošteđeni. Počelo je sa cirkuskom predstavom u beogradskoj Areni, kada su stotinama autobusa GSP-a i ostalih privatnih i javnih prevoznika iz unutrašnjosti, dovezeni njihovi kadrovi zaposleni u javnim preduzećima, i nastavilo se do dana današnjeg.


 

 

 

 

Pedesetak autobusa GSP-a sa članovima SNS-a tek zaposlenim u javnim preduzećima dovezeni su na mahanju zastavicama i slikanju na otvaranju Pupinovog mosta. Eto zašto propada GSP i zašto su troškovi javnog prevoza ogromni. A nas silom hoće da nateraju da plaćamo reket i kartu od 90 dinara iako subvencionišemo rad javnog prevoza sa preko 70% ili skoro 15 milijardi dinara godišnje!





 

 

 

Pre tri nedelje smo uručili predlog za novi način finansiranja i modernizacije javnog prevoza SNS-ovim kadrovima u Skupštini grada, Sekretarijatu za saobraćaj i Direkciji za javni prevoz kojim smo dokazali da uvođenjem transportne takse poslodavcima od oko 2.900 dinara mesečno po svakom zaposlenom možemo pokriti sve troškove finansiranja javnog prevoza čime bi sva lica bez primanja, svi penzioneri i turisti dobili mogućnost da slobodno i bez plaćanja koriste javni prevoz na celoj teritoriji grada Beograda čime prestaje potreba za bilo kakvim sistemom naplate i kontrole karata. 


 

Takođe smo ukazali i na činjenicu da na ovaj način prestaje potreba za subvencijama iz budžeta Beograđana od skoro 15 milijardi dinara godišnje čime se oslobođena sredstva mogu investirati u obnovu kompletnog voznog parka GSP-a vozilima na biogas dobijen iz postrojenja za preradu komunalnog smeća i industrijskog otpada organskog porekla koji sada završava na visikotoksičnoj deponiji u Vinči, a čiju izgradnju možemo finansirati iz iz istog budžeta za javni prevoz.


 

Naš predlog možete pročitati ovde:ttp://www.99posto.org/news/srpski/article/270