VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

BUS = JEDNAKO: Poziv na prostestni skup neformalne grupe građana
2015-01-31
 

 

 

 

 

 

 

Ovim putem vas obaveštavamo o održavanju protesta neformalne grupe građana okupljene u kampanji BUS = JEDNAKO, koje i mi kao građani podržavamo, i prenosimo vam zajedničko saopštenje:

 

"Nas nekoliko običnih građana koji nismo više mogli da ćutimo i posmatramo svakodnevno ponižavanje i sistematsku eksploataciju svojih sugrađana, istupamo javno protiv tlačitelja, stajemo solidarno uz svoje sugrađane – žrtve ovih zlodela i pozivamo sve svesne i savesne, da nam se pridruže.

Pozivamo sve građane, da nam se u nedelju, 1. februara 2015. godine, u 15 časova ispred skupštine grada Beograda, pridruže u tom ujedinjenju građana koje toliko dugo čekamo.
Konačnom ujedinjenju u jedan moćan front slobodnih i solidarnih ljudi iznad svega, koji će udružujući ove i druge svoje vrednosti, samim time stvoriti - bolje odmah, a zatim i bolje sutra.

Smatramo, da kao bolji deo ovog društva imamo obavezu da budemo promena koju želimo da vidimo oko sebe.
A pošto znamo da je rešenje problema „da nam bude bolje“ u tome „da budemo bolji“, krenuli smo ličnim primerom to i da dokažemo.
Baš kao sjajni i uporni Filip Vukša. Ili hrabra i maštovita ekipa iz Bioskopa Zvezda. Ili nedavno uhapšena A.S. koja je naprosto bila “previše” slobodna.
Sve su to nedovoljno vrednovani heroji ovog društva koji ličnim primerom menjaju svet oko sebe.
Mislimo da je došlo vreme da se svi ujedinimo u jedan jači i veći građanski front. (Naravno neformalno. Kao slobodni građani. Prosto okupljeni oko ovih ideja. To je sasvim dovoljno da uradimo sve što treba uraditi.)

A okupljamo se 1. februara, simbolično, na dan, kada su nam pre tri godine, bez ispunjavanja svoje obaveze da uključe javnost kao i o svim važnim pitanjima, potpuno netransparentno i sa našom opravdanom sumnjom u nezakonita delovanja, uveli BusPlus kao simbol svega najgoreg u ovom društvu.

Užasnuti nad tri godine sistematskog ponižavanja i represije nad našim dragim sugrađanima, želimo da pozovemo sve vas, sve građane i celokupnu javnost na bezrezervnu, jedinu ispravnu, iskrenu i istrajnu SOLIDARNOST.
Možda vam se čini da vas se danas sve to ne tiče mnogo, ali ako ne budemo solidarni, opet nas čeka neki totalitarizam i neki novi fašizam, pre ili kasnije. Tako to ide. Laži, manipulacije, strah, represija, poniženje - dresura naroda.
Konačno zamena uloga. Vlasnici postaju vlasništvo, a zaposleni u našoj administraciji – naša vlast, umesto nas samih koji smo i po ustavu i faktički – najviša vlast.

Zbog toga, kao veoma važnu i u simboličkom i praktičnom smislu, prvu zajedničku borbu za bolje sutra - zahtevamo HITNO UKIDANJE BusPlus-a!
Kao i prestanak angažovanja javne komunalne policije, koju mi plaćamo da bude angažovana na poslovima jedne privatne firme (pri tom vrlo sumnjive), što je samo po sebi već potpuno skandalozno i signalizira nam da nešto tu debelo nije u redu.

Ako mislimo da stignemo bilo gde kao društvo, moramo za početak da uklonimo simbol svega najgoreg i uspostavimo simbol svega najboljeg.
Simbol nas samih, simbol građana jednakih u pravima i slobodama.
Jednakih u šansama i elementarnom ljudskom dostojanstvu."

Pokrenimo BUS=JEDNAKO!
Pokrenimo sebe!

Sami možemo malo ili ništa –Zajedno možemo sve!
Bolji život je vrlo blizu. Uskočimo u BUS=JEDNAKO i odvezimo se tamo – zajedno.

Facebook stranicu kampanje BUS = JEDNAKO možete posetiti ovde.

Poziv na protestni skup koji je uredno prijavljen u MUP-u možete pratiti ovde
.

 

 

Vidimo se!