VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PODRŠKA HRABROM I SAVESNOM PROFESORU: VIDEO SNIMAK TERORA KRIMUNALNIH "POLICAJACA" U JAVNOM PREVOZU U BEOGRADU
2015-03-27

 

 

 

 

 

Pre par dana, suprotno zakonu o javnom saobraćaju kojim se zabranjuje zaustavljanje saobraćaja i zadržavanje vozila javnog prevoza, kontrolori BusPlusa i "komunalni policajci", koje MI GRAĐANI PLAĆAMO, po direktivi Aleksandra Vučića, Siniše Malog i Gorana Vesića započeli sa zaustavljanjem autobusa na prigradskim linijama. Po uzoru na nacističku Nemačku za vreme Drugog svetskog rata, u takozvanim "tačkastim kontrolama", potpuno zaustavljaju vozila dok se ne provere karte (ausvajsi) svim putnicima. 


Na snimku možete videti profesora koji se suprotstavio ovoj zloupotrebi javnih službi koje štite poslove privatne firme BusPlus, teroru i grubom kršenju Ustava i zakona od strane komunalnih "policajaca" koji su profesora na silu izveli iz autobusa.


Primenili su prinudne radnje i silu kao da je on kriminalac, a ne oni sami - koji konstantno krše zakone i ustav.

 

 

 

Ovom prilikom obaveštavamo sve građane da ćemo tokom meseca maja početi sa serijom aktivnosti koje za cilj imaju:


- Raskid ugovora sa BusPlusom,

- Zaustavljanje najavljenog zapošljavanja 1000 novih komunalnih "policajaca" (čije bi nas zapošljavanje koštalo preko 2 milijarde dinara godišnje) i

- Uvođenje slobodnog javnog gradskog i prigradskog prevoza, finasiranog od transportne takse poslodavcima, naknade za zaštitu životne sredina itd.

 

Više o inicijativi za slobodan javni prevoz možete naći ovde http://www.99posto.org/srpski/predlog-strategije

 

Pozivamo sve sugrađane da pokažu elementarnu ljudsku solidarnost u ovakvim slučajevima. Da se organizovano i civilizovano suprotstave ovakvim grubim slučajevima narušavanja Ustava i zakona.
Sledimo svi primer ovog hrabrog i slobodnog čoveka koji zna svoja prava (i obaveze) i ne da nikome da tlači i ponižava.

Kada partijski sponzorisana BusPlus pljačka i organizovani "krimunalni" teror postanu pravilo, borba ZA slobodan javni prevoz postaje obaveza.

Sve novosti u vezi kampanje pratite na hashtagu ‪#‎SlobodanJavniPrevoz‬

Šalji dalje!