VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

14. JANUAR U 15h - POVEZIVANJE
2012-01-12

Beograd -Trg Republike u 15h

Novi Sad - Trg Slobode u 15h

 

Šanse za revoluciju na svetskom nivou nikada nisu bile veće. Demokratija je politički sistem u kome narod ima vlast. Reči poput "predstavnička demokratija" samo su lažne formulacije koje bi trebalo da nas uvere u postojanje demokratije. Ali nikada nismo živeli u demokratiji; sloboda izražavanja nije dovoljna. U ovdašnjem političkom sistemu mase dodeljuju vlast manjini bez ikakve kontrole.


Društvena, ekonomska i kriza životne sredine koju svi poznajemo, povezane su sa oligarhijom našeg političkog sistema. Da bi zajednički interesi prevagnuli nad privatnim interesima, postoji samo jedno rešenje: da većina direktno učestvuje u politici. Prava demokratija nema unapred određen model, ona zavisi od nas koji je stvaramo na ulici.


Da bismo nastavili sa stvaranjem prave demokratije, pozivamo sve vas da osnujete narodnu skupštinu u svom kraju i da učestvujete na narodnim skupštinama, gde god da se nađete, u subotu, 14. januara 2012. godine.


Postavite sopstvene pozive na internetu, na ulici, u svakom gradu, svakom kraju grada, selu i promovišite ih. Pročitajte ovaj tekst na drugim skupštinama i okupljanjima, kao i vašim prijateljima.

 

Na skup u Subotu pozvani su svi gradjani Srbije ma koliko vaši stavovi bili drugačiji od naših. Iako često medju ljudima postoje neslaganja, uvek postoji mogućnost da se normalno razgovara bez tenzija ili agresije. Pozivamo vas da dodjete iako možda mislite da nismo u pravu i to nam kažete javno. Ukoliko podržavate ideju 99% dodjite da date predloge, ideje ili se aktivnije uključite u promene za koje se borimo.