VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Svi smo mi Filip Vukša! - Zaustavimo Gradske Saobraćajne Bitange, odmah!
2012-07-03

U subotu, 23. juna, na zemunskom keju kod okretnica autobusa, desio se nedopustivi incident!


Oko 5h popodne, Filip je odradjivao skeniranje polazaka autobusa, kada mu je prvo prisao neki stariji covek, za koga se ispostavilo da je vozac privatnih autobus i poceo da vice na njega i dam u preti, u smislu, prepoznao sam te , ti si onaj sto nas cinkaris!

 

Filip je zbunjen ovim obracanjem, ali ubrzo pritrcava vozac gsb-a, Sasa Paunovic, koji vozi 611, ili 610, deruci se i preteci sa ociglednim losim namerama.

 

Moram da napomenem da je Filip izuzetno fino stvorenje i na prvi, drugi i sve ostale poglede je veoma ocigledno ko je u neprijatnoj sceni siledzija!


Medjutim, niko od putnika, prolaznika, zaposlenih, komsjija, nije ucinio nista da spreci ono sto ce se uskoro dogoditi!
Filip, shvativsi lose namere sofera gradskog prevoznika, potrci, pokusavsi da udje u obliznju apoteku, kako bi nasao spas od nasilnika, ali apoterkaraka nije htela da ga pusti da udje, niti je bilo ko drugi, sada u vec jasnom scenariju imao primedbe na desavanje!

I u sred bela dana pred gomilom sveta, Filip je primio udarce za svoj s ljubavlju utroseni trud, za dobrobit svih nas, pa i za posmatrace ovog siledzijstva!


Naravno da je pozvao policiju, koja je dosla na uvidjaj u kome se dispacer, kolega Sase Paunavica, vozaca autobusa, izjasnjava da tuce nije ni bilo!

 

Sasa pak ne preuzima smenu, izostavlja da preda identifikaciju, nego odlazi u Zemunski dom zdravlja, kako bi valjda pribavio lekarsko opravdanje za taj dan izostanka- veoma me zanima koji lekar je na tako nesto pristao i sta pise u tom medicinskom izvestaju i narocito, kako ce na sve to odgovorni u gsb-u reagovati, s obzirom da je doticni dosao na posao, bio vidjen od kolega, a od jednog cak i lazno odbranjen!

 

Takodje me zanima, kako ovakav covek uopste radi kao vozac u gradskom prevozu i kako jos nije sankcionisan, kada je protiv njega predadto vec skoro 100 prijava?

 

Ono sto me najvise zanima i boli, je kako cemo mi ziveti ovako, ako niko nije spreman da se nadje u nevolji nekom ko nije u mogucnosti da se od iste odbrani, ( ili bi mozda Filip trebalo da nauci da se bije, kako bi volontreski ne smetano mogao da pomaze svima), i koju smo mi dozvolili da se razvije i opstane!

 

I da li on sada treba svaki put da ocekuje reakciju samo onih koje nase drustvo cine losim, od nas izostaje i taj minimum cinjenja da na to lose ne pristajemo!

 

Sramota je da stoji sam sa druge strane!



Molimo sve koji imaju Filipov kontakt da nam ga pošalju ovde ili na email: besplatan_javni_prevoz@99posto.org