VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

Zaustavimo BUS PLUS tiraniju - Kampanja za besplatan javni prevoz!
2012-07-07
Vreme je da se aktiviramo i stvorimo to pravednije i humanije društveno uređenje ili će nam politikanti napraviti pakao od života.

Danas kada se nalazimo u užasnoj ekonomskoj krizi, važnost uvođenja za sve građane besplatnog javnog prevoza je imerativ, ali naši političari su doneli odluku bez konsultacija sa nama i bez ikakve empatije prema socijalno najugroženijim da uvedu famozni Bus Plus koji nas samo košta dodatnih 500.000 eura mesečno.

Vreme je da im pokažemo da može potpuno drugačije. Javni prevoz može i mora biti dostupan svima i kvalietan. A sve je to moguće.

Mnogi gradovi širom sveta su uveli besplatan javni prevoz odavno i svakom danom je sve više gradova koji ga uvode. Tako će Talin u Estoniji biti prva evropska prestonica sa besplatnim javnim prevozom od 2013.

 

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže pripremi studije izvodljivosti i kampanje za raspisivanje referenduma za uvođenje besplatnog javnog prevoza u Beogradu od 2013te.

 

Vreme je da stanemo haračlijama na put. Pokažimo im da možemo da stvorimo potpuno drugačija, samoodrživa, obnovljiva i praktična rešenja za javni prevoz. Rešenja koja su u interesu svih građana, a ne samo pojedinaca bliskih politikantskim krugovima.


Ponesite svoje ideje i znanje i vidimo se u 20h Na šahovskim tablama na Tašu!

PRIDRUZITE NAM SE: https://www.facebook.com/events/277724542335317/


Svi smo mi 99%!