VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

DRY tuži vinovnike krize
2012-08-02

 

 

15. jun 2012. - Nakon odluke španske vlade da traži od Evropske unije plan za izlazak iz dužničke krize kako bi mogla da spase španske banke od propadanja – plan koji će novim dugom sahraniti našu budućnost i našu socijalnu sigurnost – Demokracia Real Ya! je podnela tužbu španskom Nacionalnom sudu protiv odgovornih za lažiranje bankovnih izvoda u vezi sa španskim finansijskim sistemom. Lažiranje koje je dovelo do plana od 100.000 miliona evra za izlazak iz krize.

 

Posledice ovih akcija moraju snositi oni koji su zaista odgovorni, a ne obični građani. Bezbrižni statovi političara i bankara utiču na sve nas. Osobe odgovorne za to što sve veći broj ljudi ostaje bez stanova i kuća, za nemar koji vlada u našem društvu/ekonomiji, kao i za smanjenja u zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju i socijalnima davanjima moraju biti identifikovane i moraju za to odgovarati.