VESTI I TEKSTOVIO NEOLIBERALIZMUO TRANZICIJI O PRIVATIZACIJAMAO KORUPCIJIO KONTROLI MEDIJAO OTIMANJU VODESTATISTIKA OBNOVLJIVA ENERGIJAŽIVOTNA SREDINASLOBODAN JAVNI PREVOZ DOKUMENTARNI FILMOVIlive streamIza kulisa

 

 
 
 
 
 

 

 

Stefan Hessel

 

 

PRIJAVA
Budite obavešteni o aktulenim događajima i akcijama
Ime:
E-mail :

 

 

 

Stefan Hessel

 

 

IZVEŠTAJI IZ ŠTABA 99% SA TRGA REPUBLIKE, 4. SEPTEMBAR
2013-09-05

IZVEŠTAJ IZ ŠTABA 99% ZA PRIKUPLJANJE POTPISA ZA UKIDANJE BUS PLUSA I ZAUSTAVLJANJA OTIMANJA ZEMLJE U SRBIJI!

Sjajna atmosfera se nastavlja u centru Beograda! Danas je Radio Beograd 202 probio potpuni medijski mrak celodnevnim obaveštavanjem medija o skupljanja potpisa. Mali veliki ČOVEK Uroš Čolović treći dan uzastopno provodi u štabu 99% Beograda pomažuci posle posla na koji ide u 5h ujutro. Hvala Uroše od Katarina nam je takođe mnogo pomogla danas radeći na štandu. Aleksandar nam svakodnevno donosi kopije formulara. Jelena i Jovana nam dolaze za vikend  Hvala svima od srca.

Ljudi stižu iz svih delova grada na trg Republike da potpišu peticiju protiv BusPlusa i Deklaraciju protiv otimanja zemlje.


Danas je sakupljeno još 525 potpisa za peticiju i 250 deklaraciju čime se broj potpisa povećao na oko 1300 za peticiju i 1000 toliko za deklaraciju. Sjajno za treći dan. 

Podeljeno je više desetina formulara zainteresovanim Beograđanima koji će potpise sakupljati u svom komšiluku, na fakultetu, po školama i na poslu. 

Potpisnici peticije su dali 1690 dinara dobrovoljnih priloga za štampanje formulara za koje će nam biti potrebno dosta sredstava. 
Spisak davalaca dobrovoljnih priloga: 
- Dušan J. ..................... 110 rsd
- Maja G. ... .................1000 rsd
- Danijela A. ................... 50 rsd
- Miodrag V.................... .80 rsd
- Aleksandar A ...............100 rsd
- Jelena H ........................ 50 rsd
Hvala svima od ,♥
UKUPNO sakupljeno..... 1690 rsd
Troškovi:
Štampanje 560 kopija formulara....... 1120 rsd
Sendvič i voda za udarnika Urosa koji je treci dan zaredom najduže na štandu.................. 150 rsd
Ostalo: 
Dodatno,posle preseka
Vanja R........................20 rsd
Tatjana........................30 rsd
Od juče sakupljeno.... 300 rsd
UKUPNO U KASI::::::::: 470 rsd

PRIKUPLJANJE POTPISA JE U TOKU: DANAS I NAREDNIH DANA OD 12 DO 20H NA TRGU REPUBLIKE!

KAKO SVAKO MOŽE DA POMOGNE!

Kapacitet za potpisivanje peticije u štabu inicijative građana na trgu Republike je ograničen. Mediji ignorišu ceo ovaj događaj i zato je potrebno da pojačamo aktivnosti na terenu! Šta možemo uraditi svi:

1) Ako možete i želite da se priključite skupljanju potpisa u vašem kraju, na fakultetu, u školi, na poslu. To je najlakši način da sakupimo potpise bez mnogo cimanja. Uzmite jedan formular na trgu Republike i odštampajte ga na svom štampaču ili skinite isti sa interneta (postavićemo formulare na stranici i websajtuwww.99posto.org/srpski). Kada popunite formular/e donesite ih na trg Republike, a mi ćemo ih skupljati i čuvati za uručenje gradskoj skupštini.

2) Organizujte štand za prikupljanje potpisa kod vas u opštini ili mesnoj zajednici. Udružite se sa komšijama i prijateljima iz kraja i kontaktirajte nas za svu potrebnu organizacionu, pravnu i svu drugu pomoć. 

UKINIMO BUS PLUS TEROR I GRADSKU KORUPCIJU I OTIMANJE ZEMLJE PA DA KRENEMO DALJE!

Svi smo 99%, svet je naš. Promenimo ga zajedno!